Skip to main content

masterclass portrait photography - italië

VOOR HET EERST EEN TWEEDE MASTERCLASS DEZE ZOMER

Maandag 23 t/m Zaterdag 28 September 2024
Maandag 30 September t/m Zaterdag 5 Oktober 2024

Voor het 7e jaar zal Fotoacademie-docent Duco De Vries (Medemblik, 1967) een select groepje gevorderde amateurfotografen lesgeven in een wel heel bijzondere setting: Italië. Tijdens deze speciale ‘Masterclass Portretfotografie op locatie’ in de zomer van 2024, biedt hij de deelnemers – minimaal 6, maximaal 9 – een unieke kans om zich vijf dagen lang volledig ‘onder te dompelen’ in de kunst van de portretfotografie. Wat ’s ochtends in de theorielessen aan bod komt, wordt ’s middags direct in praktijk gebracht.

‘Alsof ik twee jaar Academie in vijf dagen heb afgerond’, zo beschreef een van de deelnemers de persoonlijke begeleiding en intensieve aanpak van De Vries.

Wie is docent en fotograaf Duco de Vries?

Lesgeven: het is een van de dingen die hij, zelfs na 25 jaar, het leukste vindt om te doen als professioneel fotograaf. Duco de Vries, zelf fulltime zelfstandig fotograaf, geniet ervan om ook andere fotografen te mogen begeleiden bij hun portretfotografie. Voor hem is dé lol van het lesgeven het naar boven brengen van de talenten van je studenten. Geen clonen van jezelf proberen te creëren (‘want daar zit niemand op te wachten’, zoals hij het zelf lachend zegt), maar iedere student zijn of haar grootste kracht als fotograaf te laten ontdekken. Samen met de (amateur)fotograaf het idee voor een portret te bespreken, de setting en de belichting te bepalen en daarna de leerling in kwestie op bevlogen wijze te inspireren om het beste in zichzelf naar boven te halen. En om samen de uitdaging aan te gaan om, met alle vaktechnische kennis die je als fotograaf achter de hand hebt, even alles opzij te zetten om je in het moment te verliezen en gewoon te kijken welk beeld er dan ontstaat. Niet voor niets noemt Duco de Vries het tot stand komen van een portret: de waarachtigheid van de ontmoeting.

De kunst van de improvisatie

Zichzelf uitdagen is zijn hoogste doel, bij elke ontmoeting die hij als fotograaf heeft. Of hij nu fotografeert in opdracht voor een van de talloze bladen en bedrijven waar hij voor werkt, of tijdens zijn vrije werk. Ook de deelnemers van de Masterclasses in Italië daagt hij van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat uit, bijvoorbeeld met thematische opdrachten op een onbekende locatie. Centraal in zijn praktijklessen staan: durven te improviseren: ben je als fotograaf bereid je te laten verrassen door de persoon die je voor je lens hebt, door je omgeving, door de situatie van dát moment? En ben je dan in staat om samen met de geportretteerde tot het beste beeld te komen? Door op deze manier samen met een kleine groep, gedurende enkele dagen, in een totaal andere omgeving te verblijven doen de fotografen heel veel kennis op in korte tijd. De drie vorige edities van deze Masterclass bewezen het succes van deze Masterclass-formule: veel deelnemers schreven zich direct in voor de volgende editie; sommigen van hen doen al voor de derde keer mee. Hét bewijs dat Duco de Vries nog lang niet uitverteld is over zijn grote passie en professie: portretfotografie.

Meer weten over deze Masterclass Portretfotografie in Umbrië, Italië?

Data: (nader te bepalen)
Locatie: Casa San Carlo, Umbrië, Italië
Prijs: € 1495,- (ex BTW) p.p.
Inclusief: verblijf van 5 nachten/6 dagen op basis van vol pension en 5 dagen fotografie.
Exclusief: heen- en terugreis (vlucht en autohuur)
Meer info en aanmeldingen: email naar duco@ducodevries.nl of klaartje@casasancarlo.com

Kijk ook op deze website voor een impressie: www.casasancarlo.com/specials/masterclass-portretfotografie